KONTAKT

Fondacija Svetlana Ceca Erdeljan
Adresa: Branka Krsmanovića 18, 11050 Beograd, Srbija
Matični broj: 28829701  /  PIB: 109690697a
informacije@fasce.org.rs  /

PODRŽITE NAŠ RAD DONACIJOM
265-6530310000294-50
Raiffeisen banka

Uputstvo za uplatu iz inostranstva (GBP)
Uputstvo za uplatu iz inostranstva (EUR)

Kontakt
Ponedeljak, 20 maj 2024

BIOGRAFIJA

Foto Svetlana Cfeca ErdeljanPrim dr Svetlana Ceca Erdeljan je rođena i školovana u Novom Sadu. Studije medicine završava kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. Tokom studija dobija brojne pohvale za izuzetne rezultate. Nakon završenog lekarskog staža, zapošljava se na Zavodu za anatomiju medicinskog fakulteta u Novom Sadu i postaje njihov asistent. Posle izvesnog vremana, ljubav prema kliničkoj praksi preusmerava je na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Vojvodine (skr. KCV). Upravo na toj klinici provodi čitav svoj radni vek. Njena karijera je napredovala od specijalizanta, preko specijaliste, primarijusa, šefa anestezije do upravnika Klinike KCV. Tokom svoje duge karijere bila je i predsednik Anesteziološke sekcije Vojvodine.

Odisala je lepotom duše. Bila je iskren i veliki prijatelj. Živela je tiho i dostojanstveno. Njeno bogatstvo se merilo pročitanim knjigama, divnim putovanjima i svekolikim načinom na koji je bivstvovala.

Primarijus Dr Erdeljan je bila veliki učitelj svojim mladim kolegama. Stručno se usavršavala do svog poslednjeg radnog dana. Imala je ogromno zananje, kako teorijsko, tako i ono stečeno u praktičnom radu. Njene male, vredne ruke su sve uspevale, a najveće umeće joj je bilo da tu širinu znanja pretoči u protokole, tako sistematično da su svi mladi anesteziolozi imale njene prepisane notese. Najveći broj protokola koji se i danas koristi na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KCV, su doktorkina zaostavština. U njenoj filigranskoj konstituciji, postojala je vulkanska energija. Zahvaljujući njoj, njenom entuzijazmu na hirurgiji u KCV su se po prvi put izvele velike operacije, kao što su operacije transplantacije jetre i dr.

Vladala je operacionom salom u najplemenitijem i najboljem smislu. Njena edukacija po svetu je impozantana. Iako nije bila u nastavi, ona je za svoje mlade kolege bila i ostala izuzetan učitelj i predavač. Zauvek će pamtiti njene reči: „Svakom bolesniku pruži najbolje što umeš.“

DONATORI I PARTNERI

Fondacija je u bliskoj saradnji sa Udruženjem anesteziologa Srbije kao i sa British-Serbian Medical Association.

Fondacija Svetlana Ceca Erdeljan
Adresa: Branka Krsmanovića 18, 11050 Beograd, Srbija
Matični broj: 28829701  /  PIB: 109690697
informacije@fasce.org.rs

PODRŽITE NAŠ RAD DONACIJOM
265-6530310000294-50
Raiffeisen banka

Uputstvo za uplatu iz inostranstva (GBP)
Uputstvo za uplatu iz inostranstva (EUR)